how to Joomla

EBZÁRLAT ÉS LEGELTETÉSI TILALOM!

Tájékoztatom Bagamér nagyközség lakosságát, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Debreceni Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya Bagamér nagyközség területére rókák veszettség elleni szájon át történő immunizálása miatt

2018. október 23-ig terjedő időszakra ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

A zárlat alá vont helyen az alábbi tilalmak lépnek életbe:

  1. Tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve kell tartani, illetőleg a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
  2. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni;
  3. A zárlati területen a zárlat időtartama alatt az állatok legeltetése tilos.
  4. A vadász ebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek az 1-2.pontban foglalt korlátozás alól, a pásztorebeket szájkosárral ellátva szabad állatok őrzésére használni.
  5. Az elhullott róka és egyéb elhullott vadonélő emlős állat hulláját az állatorvoson keresztül veszettség-vizsgálatra kell küldeni (apróvad esetén a teljes tetemet, nagyvad esetén a fejet kell vizsgálatra elküldeni).
  6. A legeltetési tilalom nem vonatkozik az állandóan legelőn tartott, illetve a mai napig legelőre kihelyezett állományokra.

Bagamér, 2018. szeptember 25.

Boldogné Bocskai Erzsébet

jegyző

Joomla templates by a4joomla