A kedvezményezett neve: Bagamér Nagyközség Önkormányzata

A projekt címe: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Bagamér Nagyközségben

A szerződött támogatás összege: 293 026 748 FT

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

 

 

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt célja Bagamér Polgármesteri Hivatal, Arany János utca 2. szám alatti Általános Iskola, a Rákóczi utca 2. szám alatt található Alsótagozatos Általános Iskola 3 épülete és a Kossuth utca 3. szám alatt található művészeti iskola komplex energetikai korszerűsítése (hőszigetelési, nyílászáró, fűtéskorszerűsítés, napelem rendszer, napkollektor).

A projekt megvalósítását az energetikai jellemzőkből fakadóan az épületet használók rossz komfortérzete, az Önkormányzatra nehezedő folyamatos karbantartási, fenntartási költségek tették indokolttá. A település több lépésben igyekszik kivitelezni közintézményeinek felújítását, aminek egyik lépcsője a fent említett intézmény épületeinek energetikai racionalizálása. Hosszú távon az önkormányzat célja, hogy a lehető legnagyobb mértékben önellátóvá tudja tenni épületeit, azaz minél kisebb mértékű legyen a költségvetési forrásoktól való függés.

A beruházásnak köszönhetően a község jelentős energia megtakarítást tud elérni, melynek segítségével a feszített költségvetés további beruházásokat tesz lehetővé, biztosítva ezzel a település hosszú távú fenntarthatóságát.

 

A Terület- és Településfejlesztés Operatív Program keretében Bagamér Nagyközség Önkormányzata 100%-os támogatási intenzitású vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült

A projekt azonosító száma:  TOP-3.2.1-15-HB1-2016-00046

 

A projekt megvalósításának befejezése: 2018.10.31.


SAJTÓKÖZLEMÉNY