Álmosd-Bagamér ivóvízminőség-javító beruházás

A víz élet, gondozzuk közösen!
 
Fenyegető árvizek, pusztító aszály, hőség és hóvihar... az éghajlatváltozás hatásai egyre sürgetőbbé teszik, hogy felkészüljünk ezekre a csapásokra és - amennyire lehet - kezeljük a szélsőséges időjárás hatásait.

Az elv egyszerűnek tűnik: az árvizekkor lezúduló víz egy részének visszatartásával, tározásával enyhíteni lehetne az aszályos időszak vízhiányát. A megvalósításhoz azonban új, a környezeti változásokhoz igazított stratégia kialakítására volna aszükség. Magyarország összes felszíni és feszín alatti vizére vonatkozó Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv felülvizsgálata jelenleg folyik és 2015. december 22-ig készül el.

A www.vizeink.hu honlapon követhetik nyomon és véleményezhetik a Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervek országos, illetve a Duna, a Tisza, a Dráva és a Balaton vízgyűjtőkre vonatkozó fejezeteit.

Személyesen, a társadalmi és szakmai fórumokon kapcsolódhatnak be a vitákba, ahol a szakemberek és az érintett állampolgárok, vízhasználók megismerkedhetnek aa területet érintő legfontosabb problémákkal és azok megoldásával. A területi fórumok meghívói a www.vizeink.hu oldalon találhatóak.

Magyarország vízben gazdag és vízben szegény ország is egyszerre. Gondos és előrelátó vízgazdálkodási tervezéssel megvédhetjük természeti kincsünket és kamatoztathatjuk a vizeinkben rejlő kihasználatlan lehetőségeket. "A természeti erőforrások, különösen... a vízkészlet... a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége." [Magyarország Alaptörvénye 2011. április 25., P) cikk]

Éljenek jogaikkal. a jövő érdekében ismerkedjenek meg az új Vízgyűjtő-gazdálkodási Tervekkel és véleményezzék azokat!

 
Somlyódy Balázs
főigazgató
Országos Vízügyi Főigazgatóság


 

Átadták a Bagamér - Álmosd ivóvízminőségjavító beruházást

2014. szeptember 6. szombat

Dehir - Ivóvíztisztító-program ért véget Bagaméron és Álmosdon


 

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Ivóvízminőség – javító beruházás indul EU támogatásból Bagamérban és Álmosdon
 2014/03/17

Ivóvízminőség-javító beruházás indul Bagamérban és Álmosdon – jelentette be Orvos Mihály a Társulás elnöke. 

A 300 817 100 Ft összköltségből, 266 103 447 Ft elnyert Európai Uniós támogatásnak köszönhetően a 2 településen több mint 4300 lakos ivóvízzel való ellátása lesz biztosítva 2014-re a határ menti térségben.
 

 

Bagamér-Álmosd Ivóvízminőség-javító beruházás KEOP-1.3.0/09-11-2013-0016