Egészségház fejlesztése Bagamérban

Projekt címe: „Egészségház fejlesztése Bagamérban”
Projekt kódja:
ÉAOP-4.1.2/A-12-2013-0086
A projekt összköltsége: 59.950.000 Ft
Támogatás összege: 59.950.000 Ft
Közreműködő szervezet: MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt.

 
Bagamér Nagyközség Önkormányzata 2012.decemberében pályázatot nyújtott be az ÉAOP-4.1.2/A-12 kódszámú pályázati felhívásra "Egészségház fejlesztése Bagamérban” címmel. A projekt célja a településen a háziorvosi praxis, a fogorvosi praxis, valamint a védőnői szolgálat infrastrukturális fejlesztése volt.
 
A támogatási szerződés aláírására 2013. június 26-án került sor. A kivitelező közbeszerzés útján került kiválasztásra, melyen a Jánosik és Társa Kft nyert, a felújítási munkák 2014. október 15-én fejeződtek be.

A Bagamér, Kossuth u. 12. szám alatti épület funkciója és kialakítása változatlan maradt, a belső burkolatok részlegesen felújításra kerültek, valamint egy lift került beépítésre a két váróhelyiség közé. Terhes torna szoba, rákszűrő helyiség, akadálymentesített mosdó és vetkőző kerültek kialakításra, az épület külső hőszigetelést kapott, a nyílászárókat kicserélték. Elektromos energia előállítására szolgáló napcella került a tetőre, a melegvíz hálózathoz egy puffer tartály került beépítésre, a vizesblokkok megújultak, valamint a jobb megközelíthetőség érdekében több parkolóhely, új rámpa és lépcső készült, továbbá új orvosi eszközök kerültek beszerzésre.

A projekt eredményeként a településen olyan létesítmény került kialakításra, amely megfelel a jogszabályi előírásoknak, maximálisan kielégíti a lakossági igényeket, a szolgáltatások színvonala és a munkakörülmények javulása a területi kiegyenlítés, a társadalmi esélykülönbségek csökkenésének irányába hatnak. A fejlesztés a település szinte minden lakosát érintette, melynek száma Bagamér esetében közel 2400 fő.