Hírek

Meghívó lakossági fórumra


Évtizedes probléma oldódik meg

Évtizedes problémát okozott eddig a településnek a vezetékes szennyvízelvezető és szennyvíztisztító rendszer hiánya - mondta el Orvos Mihály, a település polgármestere.

A közel 3 ezer lelkes település önkormányzata még 2013-ban kezdte meg a több mint 1 milliárd forint támogatású projekt előkészítését. A beruházás építési munkálatai a csatornahálózat lefektetésével, tavaly ősszel indultak el. 2015 tavaszán a beruházás elérte az 50 % -os készültségi fokot. Bagamér történetének egyik legnagyobb fejlesztése részeként, a következő hónapokban 7 utcában dolgoznak majd a kivitelezők. Faragó Lajos a kivitelezést végző FER-KEVITERV Közös Ajánlattevő Társaság képviselője elmondta, hogy a tavaly ősz óta tartó munkálatok eredményeként a 17,1 kilométer gerincvezetékből 10 km elkészült, valamint a 6 db átemelő gépészeti szerelése is megkezdődött. A szennyvíztisztító telep kiépítése is folyamatban van, így a kivitelezés a tervezetteknek megfelelően, a 903 db ingatlan bekötések júliusban való elvégzését követően várhatóan 2015. szeptember 30-ra befejeződik.

Bagamér Nagyközség számára ez a beruházás kiemelt jelentőségű, az eddigi fejlesztések közül messze a legnagyobb volumenű. A projekt hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, a lakosság környezettudatos gondolkodásának további elősegítéséhez, az élhetőbb településkép kialakításához, új távlatokat nyit a gazdaság fejlesztésében is.Fordulóponthoz érkezett a Bagamér Nagyközség szennyvízberuházása

2014/10/03
Október 3-án megkötötték a szerződést Bagamér Nagyközség Önkormányzata és a kivitelezőnek kiválasztott, budapesti székhelyű FER-KEVITERV Közös Ajánlattevő Társaság (1132 Budapest, Visegrádi u. 80/a V/4.) között. Ez azt jelenti, hogy október elején kezdődhet az építkezés.

A 25/2002 (11.27.) Korm. rendeletben rögzített Nemzeti Települési Szennyvíz-elvezetési és - tisztítási Megvalósítási Program alapján Bagamér a 2.000-10.000 LE közötti normál területű önálló központú agglomerációs település, ennek megfelelően egyedüli önkormányzatként nyújtotta be pályázatát, amely a szennyvízhálózatának és szennyvíztisztító telepének építését célozza meg.

A beruházás az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának keretein belül valósul meg.


Megkezdődött a bagaméri szennyvízberuházás

2014/10/01
Hiánypótló beruházás Bagamérban


Dehir - Milliárdos szennyvízberuházás Bagaméron

Szennyvízberuházás

2013. március 18.

Bagamér Nagyközség Önkormányzata KEOP-7.1.0/11-2012-0038 azonosító számú „Bagamér Nagyközség szennyvízcsatornázás” címmel benyújtott pályázatával, a tervezett szennyvízberuházás előkészítő szakaszban nettó 31.195.000.-Ft vissza nem térítendő támogatási összeget nyert.